Persoonlijke hulpmiddelen
Twitter

 
U bent hier: Home / Wie zijn we?

Wie zijn we?

 

Het Netwerk Klinische Paden wordt geleid door de wetenschappelijke staf van het Leuvens Instituut voor GezondheidszorgBeleid (KU Leuven) in nauw overleg met de staf binnen de UCL en de participerende organisaties. 

 

Het Dagelijks Bestuur NKP komt meerdere malen per jaar samen om de voorbije en de komende activiteiten van het Netwerk Klinische Paden te overlopen.

 

Het NKP-Team Vlaanderen

Liz Van der Veken


liz.vanderveken@kuleuven.be
tel. +32 16 37 33 36

Wetenschappelijk medewerker
Operationeel Coördinator NKP

Ellen Verstrepen


ellen.verstrepen@kuleuven.be
tel. +32 16 32 12 59

Secretariaat Netwerk Klinische Paden

 

dr. Ellen Coeckelberghs

 

Ellen.coeckelberghs@kuleuven.be
tel. +32 16 37 65 73

Postdoctoraal medewerker
Operationeel Coördinator NKP

Deborah Seys


deborah.seys@kuleuven.be
tel. +32 16 37 77 61

Wetenschappelijk medewerker
Doctoraatsstudent

Daan Aeyels


daan.aeyels@kuleuven.be
tel. +32 16 37 33 62

Wetenschappelijk medewerker
Doctoraatsstudent

Het NKP-team Nederland

Prof. dr. Kris Vanhaecht, dr. Ellen Coeckelberghs, Ruben van Zelm,

Ingrid Janssen, Liz Van der Veken, Evelyn Cousy

Ruben van Zelm

ruben.vzelm@qconsult.nl

Senior consultant

Ingrid Janssen

Ingridjanssen100@gmail.com

Trainer, adviseur

Heeft u een vraag of suggestie, aarzel niet ons te contacteren.

 

Het Dagelijks Bestuur NKP

Het Dagelijks Bestuur NKP komt meerdere malen per jaar samen om de voorbije en de komende activiteiten van het Netwerk Klinische Paden te overlopen. Tijdens deze strategische bijeenkomsten streven de leden van het dagelijks bestuur naar een effectief en efficiënt realiseren van de korte en lange termijndoelen.

Het dagelijks bestuur (DB) wordt gezien als de vertegenwoordiger van de deelnemende organisaties in het beleid en de werking van het NKP en bestaat zowel uit mensen van de organisaties die lid zijn van het NKP als medewerkers uit de coördinerende instanties.

 

Het Dagelijks Bestuur NKP is als volgt samengesteld:

Ann Van de Velde (OLV Aalst)Chrétien Haenen (Zuyderland MC)Geert Debbaut (AZ Turnhout)Herman Van der Mussele (GZA)Kris Vanhaecht (LIGB-KUL, UZ Leuven), Liz Van der Veken (LIGB-KUL), Marie-Jeanne Vandormael (Wit Gele Kruis Limburg)Natacha Viseur (UCL), Walter Sermeus (LIGB-KUL)

 

top

Prof. dr. Walter Sermeus is gewoon hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde en programma-directeur van de Masteropleiding Management en Beleid voor de gezondheidszorg aan de KU Leuven. Hij is tevens bestuurslid van verschillende internationale organisaties. Prof. dr. Sermeus behaalde in 1979 een bachelor in de verpleegkunde (Sint Elisabeth Instituut Leuven) en een Master in de Medisch Sociale Wetenschappen in 1982 (KU Leuven). In 1990 behaalde hij tevens een Master in de Biostatistiek (LUC Diepenbeek) en twee jaar later promoveerde hij als Doctor in de Maatschappelijke gezondheidszorg (KU Leuven). In 1999 volgde hij het European Healthcare Leadership Programme aan INSEAD in Parijs. Prof. dr. Sermeus is promotor van verscheidene doctoraatsonderzoeken waarbij de focus gericht is op zorginstellingen, zorgpaden, klinische procesinnovaties en kwaliteitsverbetering. Hij is eveneens Europees coördinator van het RN4CAST project (Nurse forecasting in Europe) en is betrokken bij de European Quality of Care Pathway study (EQCP). Samen met Prof. dr. Kris Vanhaecht is hij oprichter van het Netwerk Klinische Paden.

Prof. dr. Kris Vanhaecht is senior onderzoeker en docent kwaliteitsbeleid in de gezondheidszorg aan de faculteit Geneeskunde (KU Leuven). In 2000 richtte hij samen met Prof. dr. Walter Sermeus het Netwerk Klinische Paden op en sinds 2008 is hij secretaris-generaal van de European Pathway Association. Daarnaast is hij werkzaam als beleidsadviseur kwaliteitsmanagement in UZ Leuven en het Vlaams Ziekenhuisnetwerk. Op internationaal niveau werkt hij nauw samen met het Nederlands kwaliteitsinstituut (CBO), de Western Norway Research Network on Integrated Care en het Institute for Healthcare Improvement Boston (IHI). Prof. dr. Kris Vanhaecht heeft een verpleegkundige achtergrond, heeft een Master in de medisch-sociale wetenschappen (KU Leuven) en een doctoraat in de Maatschappelijke gezondheidszorg (KU Leuven, 2007). Sinds 2012 is hij Improvement Advisor van IHI. Hij is tevens hoofdonderzoeker van de European Quality of Care Pathway Study , de CP4ACS studie en een internationale studie over zorgpaden voor voedingsproblemen bij gastro-intestinale kanker chirurgie patiënten (CP4NutriGICan).

Dr. Svin Deneckere is verpleegkundige (2003) en behaalde een Master in Verpleeg-en Vroedkunde aan de KU Leuven in 2006. Na zijn afstuderen begon hij als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Centrum voor Ziekenhuis-en Verplegingswetenschap. Svin was van 2006 tot 2009 coördinator van het Netwerk Klinische Paden. In 2007 behaalde hij een postgraduaat in Operations Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. In december 2012, beëindigde hij zijn promotie-onderzoek over 'De impact van zorgpaden op interprofessioneel teamwerk' in het kader van de European Quality of Care Pathway study en behaalde de graad van Doctor in de Biomedische Wetenschappen aan de KU Leuven. Sinds oktober 2013 is Svin Deneckere senior fellow bij de denktank Itinera Institute. Daarnaast blijft Svin verbonden aan de KU Leuven als postdoctoraal onderzoeker, waar hij voornamelijk publiceert en doceert over kwaliteit van de gezondheidszorg, interprofessioneel teamwerk in kennisintensieve organisaties en doelgerichte micro- en macro-systeemhervormingen.

Eva Van Gerven is wetenschappelijk medewerker aan het Centrum voor Ziekenhuis-en Verplegingswetenschap waar ze van 2008 tot 2012 verantwoordelijk was voor de coördinatie van het Netwerk Klinische Paden. Ze studeerde in 2006 af als Master in Management en Beleid van de Gezondheidszorg aan de KU Leuven. Na haar studies ging ze aan de slag als Clinical Trial Assistant bij een farmaceutische bedrijf. Nadien was Eva consultant bij Randstad. In 2011 behaalde zij een postgraduaat in Operations Management. Sinds oktober 2011 werkt Eva aan een doctoraatsonderzoek over second victims in de gezondheidzorg. Meer informatie over deze onderzoekslijn vind je op www.secondvictim.be.

Deborah Seys is wetenschappelijk medewerker aan het Centrum voor Ziekenhuis-en Verplegingswetenschap. Zij behaalde een bachelor diploma in de medische laboratoriumtechnologie aan de KHBO in 2007. Na haar bachelor studie werkte ze als laborant in het Laboratorium voor Moleculaire Celbiologie aan de KU Leuven. In 2011 behaalde ze haar master in Management en Beleid van de Gezondheidszorg aan de KU Leuven. Sinds 2013 werkt Deborah aan een doctoraatsproject rond variatie in de zorg voor patiënten met COPD of proximale femurfractuur.

Op 1 mei 2013 kwam Daan Aeyels binnen het NKP-team zijn bureau inrichten. Daan werkte meerdere jaren als verpleegkundige op een afdeling intensieve zorgen. In 2009 behaalde hij de Master in het Management en beleid van de gezondheidszorg aan de KU Leuven. Nadien was hij werkzaam als coördinator van het Huis voor Gezondheid te Brussel, waar hij ook contactpersoon was voor het Netwerk Klinische Paden. Momenteel werkt Daan als PhD student en studie coördinator aan de CP4ACS studie (Care Pathways for Acute Coronary Syndrome). Dit Quality Improvement Research Project werd opgezet om de zorgprocessen en zorgkwaliteit van volwassen patiënten met een STEMI te evalueren en te verbeteren. Meer informatie over dit project vind je hier.

Liz Van der Veken is sinds september 2012 aangesteld als operationeel coördinator van het Netwerk Klinische Paden. Ze behaalde haar Master in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de KU Leuven. In juni 2012 is ze tevens afgestudeerd als Master in het Managament en Beleid van de gezondheidszorg (KU Leuven). In het kader van haar masterproef onderzocht ze de bevorderende en belemmerende factoren bij het implementeren van de sleutelinterventies in een zorgpad voor patiënten met een proximale femur fractuur.

Evelyn Cousy begon op 1 oktober 2012 in het centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap. Zij zorgt voor de administratieve ondersteuning van de netwerken binnen het centrum. Daarvoor kon je haar ook al vinden aan de KU Leuven. Ze werkte aan de faculteit Geneeskunde en begeleidde de masterstudenten bij hun stage. In 2004 behaalde Evelyn een bachelor bedrijfsvertaler aan de Economische Hogeschool Heverlee.

  • Laatste wijziging: 20-03-2017