Persoonlijke hulpmiddelen
Twitter

 
U bent hier: Home / Partners

Partners

Het Netwerk Klinische Paden is ondertussen uitgegroeid tot een omvangrijk netwerk met reeds 91 participerende organisaties verspreid over België en Nederland.

 

Om deze ziekenhuizen optimaal te kunnen ondersteunen werkt het Leuvens Instituut voor GezondheidszorgBeleid (LIGB) samen met een coördinerende instantie uit Wallonië (de UCL).

 

L'Université Catholique de Louvain (UCL) 


Vanaf december 2004 worden de franstalige organisaties ondersteund bij het uitwerken van de zorgpadprojecten. 

Het franstalige deelnetwerk klinische paden of Le Réseau Itinéraires Cliniques (RIC) is een onderdeel van l’Université Catholic de Louvain en richt zich op drie assen: onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. 

Momenteel telt het RIC 16 leden waarvan tevens één organisatie uit Luxemburg en één organisatie uit Zwitserland. Een overzicht van de leden, aangesloten via de UCL, vind je hier.

Ook de collega’s van de UCL werkten de langdurige opleiding zorgpaden uit, gebaseerd op de 7 fasenmethodiek ter ontwikkeling, implementatie en evaluatie van zorgpaden die werd ontwikkeld door de KU Leuven. Recent werd de opleiding hervormd. Voortaan zullen de cursisten gedurende 6 maanden deelnemen aan een training met de nadruk op de theoretische aspecten. De daaropvolgende 6 maanden ligt de focus op het implementeren  van het zorgpad in de eigen organisatie. Hiervoor kunnen de cursisten een beroep doen op het coördinatieteam van RIC.

Meermaals per jaar worden de zorgpadcoördinatoren tevens uitgenodigd op de coördinatorenvergaderingen. Thema’s zijn ondermeer: zorgpaden en ICT, de rol van zorgpaden bij accreditatie, indicatoren, care bundles en patient empowerment.

 

CONTACT

Pr. Elisabeth Darras, PhD
Doyen Faculté de Santé Publique (FSP)
Elisabeth.darras@uclouvain.be

Natacha Viseur
Coordinatrice du Réseau Itinéraires Cliniques (RIC)
natacha.viseur@uclouvain.be
(T) +32 (0)2 764 31 50 - (F) +32 (0)2 764 34 35

Yolande Pycke
Secrétariat
yolande.pycke@uclouvain.be
(T) +32 (0)2 764 34 56 - (F) +32 (0)2 764 34 35

William D’Hoore, MD, PhD
Président de l’Institut de recherche Santé et Société (IRSS)
William.dhoore@uclouvain.be

Etienne De Clercq, MD, PhD 
Scientifique permanent
Etienne.declercq@uclouvain.be

Ecole de santé publique" à Clos Chapelle-aux-champs,30 bte 30.37 
1200 Woluwe-Saint-Lambert (UCL-Bruxelles)

www.uclouvain.be/ric
 

top

  • Laatste wijziging: 15-01-2016