Persoonlijke hulpmiddelen
Twitter

 
U bent hier: Home / Internationale samenwerking

Internationale samenwerking

Het Netwerk Klinische Paden werkt nauw samen met de European Pathway Association.


 

 

Sinds 2008 is EPA een internationale non-profit organisatie die de ontwikkeling, implementatie en continue opvolging van zorgpaden wil ondersteunen. EPA is betrokken bij internationaal onderzoek over kwaliteit en efficiëntie van de organisatie van zorgprocessen (ondermeer  CP4ACS, CP4NutriGICAN).

Het is een internationaal netwerk met een focus op kennisdeling en samenwerking tussen onderzoekers, managers en clinici. Daarnaast wil EPA tevens beleidsmakers adviseren op het gebied van management van de gezondheidszorg. Momenteel telt EPA meer dan 1000 leden verspreid over 50 verschillende landen.

De European Pathway Association heeft in de voorbije jaren drie internationale summer schools georganiseerd waaraan deelnemers uit meer dan 20 verschillende landen hebben deelgenomen. Meerdere malen werd er de afgelopen jaren tevens een Care Pathway Conference gehouden en dit op verschillende plaatsen in Europa (Londen, Ancona, Dublin, Haugasund, Amsterdam, Ljubliana, Leuven, Barcelona, ...). In juni 2013 vond dit internationaal congres plaats in Glasgow (Schotland). Het thema was: ‘Supporting safe, effective, person centred care through the application of care pathways’. In september 2014 organiseert EPA een Internationale Masterclass over zorgpaden en de organisatie van zorgprocessen. Na deze driedaagse cursus zullen de deelnemers in staat zijn om eigen zorgpadprojecten systematisch te plannen, te ontwikkelen en op te volgen.

In de komende jaren zal EPA zich blijven concentreren op kennisdeling en wetenschappelijk onderzoek.

Lidmaatschap van deze vereniging is gratis en alle informatie over EPA vindt u hier.

 

Leden van EPA

 

Adres:  Kapucijnenvoer 35, blok D (4e verdieping)

              3000 Leuven (België)

  • Laatste wijziging: 29-04-2015