Persoonlijke hulpmiddelen
Twitter

 
U bent hier: Home

Welkom op de website van het Netwerk Klinische Paden

 

Het Netwerk Klinische Paden (NKP) is een initiatief van het Leuvens Instituut voor GezondheidszorgBeleid, KU Leuven. Het NKP werd in maart 2000 opgestart met als doel de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van zorgpaden binnen zorgorganisaties te ondersteunen. Aanvankelijk waren 8 acute Vlaamse ziekenhuizen lid van het Netwerk, in 2016 telt het Netwerk 87 zorgorganisaties uit België en Nederland.

Vanaf 2003 telde het NKP reeds 33 participerende ziekenhuizen uit België en Nederland. Om deze ziekenhuizen optimaal te blijven ondersteunen werd in december 2004 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de Université Catholic de Louvain. Het team van UCL ondersteunt de franstalige organisaties bij het uitwerken van de projecten.

Het Netwerk Klinische Paden telt vandaag meer dan 1200 projecten in 87 Belgische en Nederlandse zorgorganisaties (algemene, universitaire en psychiatrische ziekenhuizen, revalidatiecentra en thuiszorgorganisaties) en is zo uitgegroeid tot het grootste kwaliteitsnetwerk van de lage landen.

Een overzicht van de leden van het NKP vindt u hier.

 

Het Netwerk wordt geleid door de wetenschappelijke staf van het Leuvens Instituut voor GezondheidszorgBeleid (LIGB-KU Leuven) in nauw overleg met de staf binnen de UCL en de participerende organisaties.

 

 

Voor vragen of suggesties kan u steeds contact met ons opnemen.

 

  • Laatste wijziging: 15-01-2016