Persoonlijke hulpmiddelen
Twitter

 
U bent hier: Home / Activiteiten

Activiteiten

Het Netwerk Klinische Paden staat niet stil!

Elk jaar worden er binnen het Netwerk meerdere opleidingen  gegeven. Gaande van een korte introductiecursus tot een langdurige opleiding van 10 dagen verspreid over 15 maanden waarbij de ontwikkeling van vaardigheden centraal staat. Meer informatie over de  opleidingen en een link om u in te schrijven vindt u hier.

Vier maal per jaar worden de coördinatoren tevens uitgenodigd voor de coördinatorenvergadering. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er een hele dag gewerkt rond een bepaald thema. Voor een overzicht van de thema’s, klik hier. Naargelang het thema kunnen de coördinatoren tevens een collega meenemen.

Verder ondersteunt het NKP de Intervisiegroep Revalidatie waar multidisciplinaire teams ervaringen rond de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van zorgpadprojecten binnen een bepaald medisch domein met elkaar delen. Daarnaast worden er tools en hulpmiddelen ontwikkeld die aanleiding geven tot de implementatie van best practices in de organisaties. Zo werden binnen de intervisiegroep revalidatie indicatoren ontwikkeld die opvolging van het  zorgproces voor CVA-patiënten mogelijk maken.

Binnen het NKP werd er eveneens een Werkgroep transmurale zorg opgestart. Deze werkgroep bundelt expertise rond transmurale zorg uit het NKP om de kennis, methodiek en ondersteuning rond dit thema verder uit te bouwen. 

In september 2012 werden de klinische werkgroepen COPD en Proximale femurfractuur opgestart en recent ook het project rond STEMI (ST Elevated Myocard infarct) waarbij men nadenkt over het optimaliseren van de kwaliteit van zorg door gebruik te maken van continue kwaliteitsverbeteringsinitiatieven. Het NKP/KU Leuven doet onderzoek naar de evidence based sleutelinterventies en indicatoren ter opvolging van het zorgproces.

Al voor de vijfde keer werd de Prijs Klinische Paden uitgereikt.  
De Prijs Klinische Paden is een initiatief van het Leuvens Instituut voor GezondheidszorgBeleid KU Leuven. De Prijs bekroont een zorgpad uitgewerkt door een multidisciplinair team. Organisaties aangesloten bij het NKP worden aangemoedigd een project in te sturen, dat beoordeeld wordt door een jury onder leiding van prof. dr. Walter Sermeus. Tijdens de uitreiking van de Prijs Klinische Paden, worden de genomineerde projecten voorgesteld in de aanwezigheid van vertegenwoordigers van artsenverenigingen, verzekeraars, overheid, verpleegkundigen, thuiszorg, huisartsen en patiënten uit België en Nederland. De teams strijden voor een prijs van €2000.

 

Indien u vragen of suggesties heeft, aarzel niet ons te contacteren.

 

Wij hopen u binnenkort op één van onze activiteiten te mogen ontmoeten!

  • Laatste wijziging: 04-11-2016