Persoonlijke hulpmiddelen
Twitter

 
U bent hier: Home / Onderzoek / Onderzoek

Onderzoek

Het Leuvens Instituut voor GezondheidszorgBeleid KU Leuven ondersteunt een heel aantal onderzoeksprojecten rond het concept en de methodiek van zorgpaden. Er worden zowel doctoraatsonderzoekennationale en internationale projecten als onderzoeken in het kader van masterproeven uitgewerkt. Deze onderzoeken worden verricht in nauwe samenwerking met andere faculteiten en universiteiten.

 

Projecten

De doctoraatsonderzoeken van dr. Cathy Lodewijckx, dr. Svin Deneckere en Deborah Seys kaderen in een Europees project. De European Quality of Care Pathways (EQCP) studie is een internationaal onderzoek van de Katholieke Universiteit Leuven, dat optreedt als internationale coordinator, in nauwe samenwerking met de Amedeo Avogadro University van Oost Piemonte, Italië en de European Pathway Association. De EQCP studie is een cluster Randomised Controlled Trial over de impact van zorgpaden op outcomes en dit voor patiënten met exacerbatie van Chronisch Obstructief Longlijden en patiënten met een Proximale Heupfractuur. Naast de meer klinische invalshoek heeft de studie tevens tot doel om de impact van zorgpaden op multidisciplinaire teamwerking te onderzoeken. Het onderzoek wordt uitgevoerd in België, Ierland, Italië en Portugal.
Meer informatie over dit project vind je hier .

Daan Aeyels werkt als PhD student en studie coördinator aan de CP4ACS studie Care Pathways for Acute Coronary Syndrome). Dit Quality Improvement Research Project werd opgezet om de zorgprocessen en zorgkwaliteit van volwassen patiënten met een STEMI te evalueren en te verbeteren. Het project startte in mei 2013 als een samenwerking tussen de European Pathway Association, de Health Services Research groep van het Departement Maatschappelijke en Eerstelijnsgezondheidszorg van de KU Leuven en het Department Cardiologie van het UZ Leuven. Het 3 jaar durende project ontving een unrestricted grant van AstraZeneca. Meer informatie over dit project vind je hier.

Doctoraatsonderzoeken 

 

top

 
  • Laatste wijziging: 08-10-2015